Bereken direct uw premie!

Unieke polisvoorwaarden en grenzeloze service.
Unieke verzekering voor motorrijders.

Motorfiets verzekeren

Wanneer u een motor aanschaft, bent u wettelijk verplicht de motorfiets te verzekeren. Hierbij dient u ten minste een WA-verzekering af te sluiten, waardoor u verzekerd bent voor eventuele schade die u met uw motor aan een ander (voertuig) toebrengt. Er zijn echter nog twee manieren om uw motorfiets te verzekeren: WA+ of All Risk. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullende dekkingsmogelijkheden. Bij Direct Motor Verzekeren stelt u zelf uw verzekeringspakket op maat samen.

Welke motorverzekering moet ik nemen?

U heeft bij ons dus drie basisopties om uw motorfiets te verzekeren: WA, WA+ of All Risk. Vaak is het lastig om een keuze te maken tussen deze drie pakketten, zeker wanneer u een tweedehands motor heeft aangeschaft. Want tot wanneer wegen de potentiële kosten bij schade nog op tegen de maandelijkse premie?

Motorfiets All Risk verzekeren

De leeftijd van de motor is de voornaamste factor die een rol speelt bij het kiezen van een motorverzekering. In het geval van een splinternieuwe motorfiets is All Risk verzekeren te allen tijde de beste optie. Zo bent u zowel verzekerd voor schade die u een ander toebrengt als voor schade aan uw eigen voertuig en eventuele letselschade. In het geval van een nieuwe motor wegen deze kosten nooit op tegen de aanschafwaarde.

Daarnaast is de kans op diefstal veel groter bij een nieuwe, kostbare motor. Ook hiervoor is uw motorfiets verzekerd wanneer u kiest voor het All Risk-pakket. Bovendien kunt u alleen bij ons All Risk-pakket een beroep doen op onze pechhulpservice in heel Europa.

Motorfiets WA+ verzekeren

Voor een motor die niet meer gloednieuw is, maar nog wel een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt, is een WA+-verzekering een goede optie. Veel motoren die tussen de vier en tien jaar oud zijn worden op deze wijze verzekerd. U bent gedekt voor toegebrachte schade aan de tegenpartij, maar tot op bepaalde hoogte ook voor schade aan uw eigen motor. Hieronder vallen onder meer brand- en stormschade, diefstal, schade aan uw kleding of bagage, accessoires tot €500,-.

Daarnaast mag u aanspraak maken op de aanschafwaarderegeling, waarbij u bij schade aan een motor met een cataloguswaarde tot €25.000,- de aanschafwaarde terug kunt krijgen, mits aantoonbaar.

Motorfiets WA verzekeren

Is uw motor ouder dan tien jaar, dan is het vaak de beste optie om uw motorfiets WA te verzekeren. Kostbare oldtimers vormen hierop een uitzondering. Met een WA-verzekering bent u gedekt wanneer u schade aan andermans voertuig toebrengt. Daarnaast heeft u recht op hulpverlening bij een ongeval. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en is in Nederland verplicht, ook wanneer u niet met uw motor rijdt.

Weten wat de verschillende pakketten precies inhouden? Op onze pagina Motorverzekering vindt u een handig overzicht van de belangrijkste dekkingen.

Aanvullende dekkingsmogelijkheden

Naast deze standaardpakketten om uw motorfiets te verzekeren, heeft u nog de keuze uit diverse aanvullende dekkingsmogelijkheden. Deze kunt u naar eigen wens toevoegen aan uw polis. Zo is er de Opzittenden Schadeverzekering, die u dekt tegen schade die ontstaat bij uw bijrijder. Ook kunt u kiezen voor het pechhulppakket, uit te breiden met woonplaatsservice en een vervangend voertuig in het geval van pech. Of dek u in voor eventuele verkeersconflicten en selecteer de Verkeersrechtsbijstand-optie. Een andere aanvullende optie is het verzekeren van uw accessoires, tot een maximale dagwaarde van €2.500,- of €5.000,-.

Ook uw motorfiets verzekeren bij Direct Motor Verzekeren?

Wilt u uw motorfiets ook door ons laten verzekeren? Bereken dan nu uw premie en sluit meteen online uw motorverzekering af. En heeft u vragen, bijvoorbeeld over welke verzekering het best bij uw motor past? Wij denken graag met u mee en zijn te bereiken via 0578200151 en info@directmotorverzekeren.online. Ga veilig de weg op en laat uw motorfiets verzekeren door Direct Motor Verzekeren: dé expert in motorverzekeringen.