Motorverzekering berekenen

Bereken direct uw premie!

Unieke polisvoorwaarden en grenzeloze service.
Unieke verzekering voor motorrijders.

Motorverzekering berekenen

De premie voor uw motorverzekering berekenen doet u razendsnel met onze premiecalculator. Binnen een minuut weet u wat u bij ons per maand betaalt. U vult eenvoudigweg uw kenteken, postcode, geboortedatum, schadevrije jaren en startdatum in om de premie voor uw motorverzekering te berekenen. En weet u nog niet welke motor u wilt kopen, maar wilt u wel alvast een schatting van de premie? Dan vult u gewoon de technische gegevens van de motor in om de kosten voor de motorverzekering te berekenen voor het type motor dat u op het oog heeft.

De voordelen van een motorverzekering berekenen bij Direct Motor Verzekeren

Als u besluit vrijblijvend een motorverzekering te berekenen en uiteindelijk af te sluiten bij Direct Motor Verzekeren dan bent u verzekerd van een aantal grote voordelen. Zo krijgt u bij ons een no-claimkorting van liefst 80 procent! Zo wordt u rijkelijk beloond voor uw veilige rijgedrag. Mocht u toch schade rijden, dan handelen we dit voor u razendsnel af. En niet alleen uw motor is verzekerd. U kunt kiezen uit diverse pakketten, waarbij onder meer dekking voor uw helm, motorkleding en bagage inbegrepen kunnen zijn. Om te zien wat u dit maandelijks extra kost, kunt u via de site eenvoudig uw motorverzekering berekenen.

Soorten motorverzekeringen

U kunt uw motor op diverse manieren verzekeren. Afhankelijk van uw voorkeuren kiest u voor een WA-, WA+- of een all risk-verzekering. In alle gevallen bent u tot €2.500.000 euro aan materiële en €6.100.000 aan immateriële schade verzekerd, mocht u een ander deze schade toebrengen. Bovendien helpen we u in Nederland én Europa, wanneer u betrokken raakt bij een ongeval. Waarin de drie soorten dekkingen verschillen vindt u op de pagina over motorverzekeringen. En wat u per type verzekering maandelijks betaalt komt u binnen een oogwenk te weten door op deze pagina uw motorverzekering te berekenen. Kies voor een goedkope motorverzekering.

Factoren in het bepalen van basispremie

Het is u misschien al opgevallen: iedere premieberekening is anders. Het eindbedrag is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Bij het berekenen van een motorverzekering zijn de volgende gegevens van groot belang:

Leeftijd

De eerste variabele - die bepalend is voor het berekenen van een motorverzekering - is leeftijd. Het gaat hier dan om de geboortedatum van de aanvrager. Uit onderzoek blijkt dat jongere motorrijders meer risico lopen dan oudere bestuurders. Daarom zijn verzekeringen voor de eerste groep vaak duurder dan voor laatstgenoemde.

Woonplaats

Een tweede factor is uw woonplaats. Tijdens het berekenen van uw motorverzekering bepaalt de verzekeraar hoe groot het risico is op een ongeluk binnen uw directe omgeving. Dit doen zij vaak op basis van uw postcode. Zo zal iemand die in een stad woont, vaak meer premie moeten betalen, dan iemand die in een rustige omgeving bivakkeert.

De motor

De eerste variabele waar u zelf bewust invloed op heeft is de motor zelf. Denk hier bijvoorbeeld aan zaken, zoals het bouwjaar. Het verzekeren van een gloednieuw model is vaak duurder dan een occasion. Het is dus verstandig om voor uw aanschaf eerst een fictieve motorverzekering te berekenen.

Let wel: accessoires en sloten kunnen de totale waarde van uw motor verhogen. Dit heeft invloed op hoe wij de premie van uw motorverzekering berekenen.

Waarde van de motor

Een andere factor waar u zelf rekening mee kunt houden, is de waarde van uw nieuwe motor. Hoeveel was deze waard toen deze net uit de fabriek kwam? Dit wordt ook wel de cataloguswaarde of nieuwwaarde genoemd. Verzekeraars gebruiken deze getallen in het berekenen van uw motorverzekering. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger de premie.

Schadevrije jaren

Waarschijnlijk bent u er al mee bekend: de schadevrije jaren. De jaren waarin u zonder schade heeft gereden geven verzekeraars een goede inschatting in hoe groot de kans op een schademelding is. Daarom maken ze tijdens het berekenen van een motorverzekering gebruik van een bonus-malus regeling. Heeft u al enkele jaren schadeloos rondgereden? Dan krijgt u korting op uw verzekering. Wanneer er sprake is van schade, verliest u juist jaren. U zult dan meer moeten betalen.

Kortingen bij het berekenen van uw motorverzekering

Goed gedrag moet beloond worden. Daarom biedt Direct Motor Verzekeren verschillende kortingen aan. Wanneer u aanspraak maakt op één van deze kortingen, heeft dat invloed op hoe wij uw motorverzekering berekenen.

Onze 6-wielenkorting

Veel motorliefhebbers rijden in het dagelijks leven ook auto. Vaak zijn dit al ervaren bestuurders in het verkeer. Toch moeten zij - wanneer zij voor het eerst een motor kopen - weer onderaan de bonus-malus ladder beginnen. Dit voelt u ongetwijfeld bij het berekenen van uw motorverzekering. Niet eerlijk, vinden wij bij Direct Motor Verzekeren. Daarom kunt u bij ons de bonus-malus korting van uw auto meenemen. Dit kan tot 80%. Op basis van uw schadevrije jaren berekenen wij dan uw motorverzekering.

Winterstopkorting

Motorrijden is voor veel liefhebbers een recreatieve bezigheid. U zult tijdens de winter daarom ook minder motors op de weg zien. Zet u uw geliefde voertuig tussen 15 december en 1 maart in de schuur? Dan hoeft u bij Direct Motor Verzekeren niet de volledige premie te betalen. Kies in dat geval voor onze winterstopkorting. Deze wordt tijdens het berekenen van uw motorverzekering direct in de premie meegenomen. U blijft dan wel gedekt voor schade door brand, diefstal, storm, overstroming en opzettelijke beschadiging door anderen.

Let wel: berekenen wij voor uw motorverzekering een premie mét winterkorting? Dan vergoeden wij - tussen 15 december en 1 maart - geen schade door verkeersdeelname. U bent daar in deze periode niet voor verzekerd.

Kilometerkorting

De jaarlijkse kilometers die u met uw motor rijdt, bepalen in grote mate het risico op een ongeval. Sterker nog: wanneer u minder dan 5.000 km op jaarbasis rijdt, is deze kans zelfs klein te noemen. Daarom bieden wij u graag onze kilometerkorting aan. Met deze korting valt de premie die wij voor uw motorverzekering berekenen een stuk lager uit.

Beveiligingskorting

Als liefhebber gaat u natuurlijk altijd zorgvuldig met uw motor om. Laat u echter een track&trace-systeem van een KIWA of SCM gecertificeerd bedrijf inbouwen? Dan profiteert u van onze beveiligingskorting. Tijdens het berekenen van uw motorverzekering schalen wij de diefstalpremie namelijk naar beneden. Daarnaast zult u zien dat uw verplichte eigen risico voor diefstal komt te vervallen.

Zoals u kunt zien, kan het lonen om uw persoonlijke situatie onder de loep te nemen. Wij raden daarom aan uw premie voor de motorverzekering pas te berekenen wanneer u deze voor uzelf inzichtelijk heeft gemaakt.

Aanvullende verzekeringen

Tot nu toe hebben wij enkel de basisverzekeringen behandeld. Veel motorrijders sluiten daarnaast ook aanvullende verzekeringen af. De premies die wij daarvoor rekenen nemen we direct mee tijdens het berekenen van uw motorverzekering.

Schade voor opzittenden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch zijn de financiële gevolgen bij letselschade vaak groot. Met de aanvullende dekking ‘Schade voor opzittenden’ dekt u zich voor dit risico in. Bij blijvende invaliditeit wordt bijvoorbeeld tot €100.000 uitgekeerd. Dit kunt u gebruiken voor uw zorgkosten of ter compensatie van gemiste salaris. Bij het berekenen van de premie voor uw motorverzekering wordt voor deze dekking €3,19 in rekening gebracht.

Ongevallen opzittenden

Bij een ongeval komt helaas regelmatig letselschade om de hoek kijken. Met de dekking ‘Ongevallen opzittenden’ keert Direct Motor Verzekeren altijd uit. In het geval van overlijden ontvangt u €3.000. Bij blijvende invaliditeit is dit maximaal €30.000. Voor deze aanvullende dekking betaalt u €1,27 per maand. Deze nemen wij meteen mee in de premie die wij voor uw motorverzekering berekenen.

Verkeersrechtsbijstand

In het verkeer spelen zich regelmatig conflicten af. Met deze aanvullende dekking krijgt u altijd juridische hulp wanneer u deze nodig heeft. Van geschillen bij de dealer tot onenigheid met de overheid. Onze specialisten staan voor u klaar. Voor deze dienst betaalt u 1,59 per maand. Deze wordt bij het berekenen van uw motorverzekering meegenomen.

Accessoires en overige

Bij de WA+ en Allrisk verzekeringen zijn uw helm, kleding, bagage en accessoires al verzekerd. Deze dekking kunt u echter uitbreiden. Bij het berekenen van de premie voor uw motorverzekering wordt het maandbedrag voor deze aanvulling bepaald.

Hulp op de weg

Onderweg kan er altijd iets gebeuren. Daarom bieden wij - naast onze verzekeringen - tevens pechhulp aan. Zo is er 24/7 hulp beschikbaar. Daarbij kunt u tevens kiezen voor onze woonplaatsservice en/of vervangend vervoer. Hoeveel u ons maandelijks verschuldigd bent, berekenen tegelijk met de premie van uw motorverzekering.

Bijkomende kosten bij het berekenen van uw motorverzekering

Sluit u bij ons een verzekering af? Dan zult u zien dat er - bij het berekenen van uw motorverzekering - nog enkele, andere kosten in rekening worden gebracht. Hiermee betaalt u voor onze dienst als verzekeraar. Per maand betaalt u bijvoorbeeld € 0,25 aan poliskosten. Daarnaast brengen wij ook een klein bedrag voor assurantiebelasting, bemiddelings- en beheerkosten in rekening.

Advies voor het kiezen van een motorverzekering

Bent u er nog niet zeker van wat in uw situatie de meest geschikte situatie is? Of heeft u hulp nodig om uw motorverzekering te berekenen? Met deze en andere vragen kunt u altijd bij ons terecht. U kunt ons dagelijks tussen half 9 en half 6 telefonisch bereiken via 0578 - 200 151. Een email sturen kan naar info@directmotorverzekeren.online. Wij helpen u graag met het kiezen en berekenen van uw motorverzekering.