Motorverzekering

Zorgeloos motorrijden

Een motorrijder kent als geen ander het onbezorgde gevoel van een heerlijke zondagse motorrit. Een gevoel dat u het liefst zo lang mogelijk vast houdt. Maar stel dat u onverwacht een slipper maakt en een ongeluk veroorzaakt met uw motor. De andere partij heeft schade waarvoor u aansprakelijk bent. Met een motorrijtuigenverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van deze schade. Dit wordt ook wel uw Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) genoemd. Zonder een WA-verzekering bent u strafbaar, ook als uw motor alleen in de schuur staat. Naast uw verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid zijn er vele aanvullende dekkingen denkbaar. Als we naar de basis kijken kunt u naast de schade aan derden ook de schade aan uzelf of uw motor verzekeren met een beperkte of volledige dekking. Ook zijn er verschillende uitbreidingen mogelijk die aansluiten bij uw persoonlijke wensen. U kunt op de website de motorverzekering berekenen en afsluiten. Kies voor een goedkope motorverzekering!

De basisdekking

WA dekking

Elke weggebruiker met een gemotoriseerd voertuig dient verzekerd te zijn voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u alle schade die u onbedoeld aanbrengt aan anderen of aan hun spullen. Schade aan uzelf of aan uw motor zijn meeverzekerd.

WA+ dekking

Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekert u met een WA+ dekking ook bepaalde schades aan uw eigen motor. Denk hierbij aan schades met betrekking tot brand, diefstal, storm en transport. Deze dekking wordt ook wel Beperkt Casco genoemd en wordt vaak gekozen wanneer de motor ouder dan 4 jaar maar jonger dan 10 jaar is.

Allrisk dekking

Met een allrisk dekking verzekert u naast uw aansprakelijkheid uw motor zo volledig mogelijk. Ook schades als gevolg van botsen, slippen, te water raken en vandalisme worden hierbij gedekt. Hierbij maakt het vaak niet uit of u de schade zelf heeft veroorzaakt, tenzij u de schade met opzet heeft veroorzaakt. Deze dekking wordt ook wel Volledig Casco genoemd en wordt vaak gekozen wanneer de motor jonger dan 4 jaar is. Bij deze allrisk dekking is pechhulp in heel Europa (exclusief de woonplaats) inbegrepen!

Belangrijkste dekkingen WA WA+ All risk
Wettelijke aansprakelijkheid
Materiële schade tot € 2.500.000,-
Letselschade tot € 6.100.000,-
Hulpverlening bij ongeval
In Nederland en Europa, door een onvoorziene, plotselinge
en onverwachte schadegebeurtenis waarvan de oorzaak
buiten de motor ligt.
Schade door brand, storm, natuurgeweld,
hagel of botsing met dieren.
Helm, kleding en bagage
Tot € 2.500,- o.b.v. dagwaarde.
Schade aan accessoires
Inclusief telecommunicatie.
Tot € 500,- o.b.v. dagwaarde.
Aanschafwaarderegeling
Bij schade ontvangt u de aantoonbare aanschafwaarde,
voor motoren met een cat.waarde tot € 25.000
Nieuwwaarderegeling
Bij schade ontvangt u de nieuwwaarde,
voor motoren tot 1 jaar met cat.waarde tot € 25.000,
daarna tot 3 jaar aanschafwaarde.
Hulpverlening bij pech
In Nederland (excl. woonplaats) en Europa,
voor motoren tot 16 jaar oud.
Inclusief 30 dagen vervangend vervoer in het buitenland!
Schade door aanrijding, slippen of botsen
(ook bij schuld)
Eigen risico €0,- €150,- €150,-

Aanvullende dekkingsmogelijkheden

Opzittenden Schadeverzekering

Een verkeersongeval kan niet alleen schade aanbrengen aan uw motor, maar ook aan uzelf of een bijrijder (in zijspan). Met deze aanvullende dekking verzekert u de personen op de motor voor de gevolgen van het ongeluk. Denk hierbij aan de medische behandeling, misgelopen salaris en aanpassingskosten aan uw woning of auto bij invaliditeit. Ook schade aan kleding of bagage is hieronder meeverzekerd (accessoires aan de motor vallen hier niet onder).

Pechhulp

Met deze dekking kunt u rekenen op een snelle en professionele hulpdienst die 24/7 bereikbaar is bij pech aan uw motor in Nederland én Europa. Deze dekking is kentekengebonden, dus ongeacht wie er op de motor rijdt. Daarnaast kunt u nog extra kiezen voor een vervangende motor en woonplaatsservice. Wanneer u uw motor allrisk heeft verzekerd zit de pechhulp standaard bij uw motorverzekering in voor motoren tot 16 jaar oud.

Verkeersrechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking verzekert u zich van professionele juridische ondersteuning bij verkeersconflicten. Denk bijvoorbeeld aan het terugvragen van schades aan derden, geschillen bij de koop of reparatie van de motor, geschillen over inname van het rij- of kentekenbewijs en bij geschillen in het buitenland.

Accessoires

U heeft de mogelijkheid om de standaard dekking voor accessoires, inclusief telecommunicatie, aan uw motor uit te breiden naar € 2.500 of € 5.000. Bij schade wordt de dagwaarde van uw accessoires vergoed.

Bereken direct uw premie!

Unieke polisvoorwaarden en grenzeloze service.
Unieke verzekering voor motorrijders.