Motorverzekering

Motorverzekering via Direct Motor Verzekeren: zorgeloos motorrijden

Een motorrijder kent als geen ander het onbezorgde gevoel van een heerlijke zondagse motorrit. Een gevoel dat u het liefst zo lang mogelijk vast houdt. Maar stel dat u onverwacht een slipper maakt en een ongeluk veroorzaakt met uw motor. De andere partij heeft schade waarvoor u aansprakelijk bent. Met een motorrijtuigenverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van deze schade. Dit wordt ook wel uw Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) genoemd. Zonder een WA-verzekering bent u strafbaar, ook als uw motor alleen in de schuur staat. Naast uw verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid zijn er vele aanvullende dekkingen denkbaar. Als we naar de basis kijken kunt u naast de schade aan derden ook de schade aan uzelf of uw motor verzekeren met een beperkte of volledige dekking. Ook zijn er verschillende uitbreidingen mogelijk die aansluiten bij uw persoonlijke wensen. U kunt op de website de motorverzekering berekenen en afsluiten. Kies voor een goedkope motorverzekering!

Motorverzekering vergelijken

We kunnen ons voorstellen dat u het liefst op zoek gaat naar de goedkoopste motorverzekering, tegen de beste voorwaarden. Daarom zult u wellicht diverse motorverzekeringen willen vergelijken. In de tabel hieronder vindt u daarom de drie basisverzekeringen die u bij ons kunt afsluiten: WA, WA+ en All Risks. Aangegeven is welke dekkingen er onder de drie soorten motorverzekering vallen. Zo kunt u bepalen wat voor u en uw motor de beste motorverzekering is.

Wilt u onze verzekering vergelijken met die van een andere aanbieder? Dan bieden wij de mogelijkheid om snel en gemakkelijk uw te verwachten premie te berekenen. In een paar simpele stappen bepalen wij het bedrag en kunt u, indien gewenst, zelfs meteen uw motorverzekering online afsluiten. Dus dacht u dat uw nieuwe motor snel is? Het afsluiten van een verzekering voor uw motor gaat nog sneller!

Bereken direct uw premie!

Unieke polisvoorwaarden en grenzeloze service.
Unieke verzekering voor motorrijders.

De basisdekking

WA dekking

Elke weggebruiker met een gemotoriseerd voertuig dient verzekerd te zijn voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u alle schade die u onbedoeld aanbrengt aan anderen of aan hun spullen. Schade aan uzelf of aan uw motor zijn meeverzekerd.

WA+ dekking

Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekert u met een WA+ dekking ook bepaalde schades aan uw eigen motor. Denk hierbij aan schades met betrekking tot brand, diefstal, storm en transport. Deze dekking wordt ook wel Beperkt Casco genoemd en wordt vaak gekozen wanneer de motor ouder dan 4 jaar maar jonger dan 10 jaar is.

Allrisk dekking

Met een allrisk dekking verzekert u naast uw aansprakelijkheid uw motor zo volledig mogelijk. Ook schades als gevolg van botsen, slippen, te water raken en vandalisme worden hierbij gedekt. Hierbij maakt het vaak niet uit of u de schade zelf heeft veroorzaakt, tenzij u de schade met opzet heeft veroorzaakt. Deze dekking wordt ook wel Volledig Casco genoemd en wordt vaak gekozen wanneer de motor jonger dan 4 jaar is. Bij deze allrisk dekking is pechhulp in heel Europa (exclusief de woonplaats) inbegrepen!

Motorverzekering
Belangrijkste dekkingen WA WA+ All risk
Wettelijke aansprakelijkheid
Materiële schade tot € 2.500.000,-
Letselschade tot € 6.100.000,-
Hulpverlening bij ongeval
In Nederland en Europa, door een onvoorziene, plotselinge
en onverwachte schadegebeurtenis waarvan de oorzaak
buiten de motor ligt.
Schade door brand, storm, natuurgeweld,
hagel of botsing met dieren.
Helm, kleding en bagage
Tot € 2.500,- o.b.v. dagwaarde.
Schade aan accessoires
Inclusief telecommunicatie.
Tot € 500,- o.b.v. dagwaarde.
Aanschafwaarderegeling
Bij schade ontvangt u de aantoonbare aanschafwaarde,
voor motoren met een cat.waarde tot € 25.000
Nieuwwaarderegeling
Bij schade ontvangt u de nieuwwaarde,
voor motoren tot 1 jaar met cat.waarde tot € 25.000,
daarna tot 3 jaar aanschafwaarde.
Hulpverlening bij pech
In Nederland (excl. woonplaats) en Europa,
voor motoren tot 16 jaar oud.
Inclusief 30 dagen vervangend vervoer in het buitenland!
Schade door aanrijding, slippen of botsen
(ook bij schuld)
Eigen risico €0,- €150,- €150,-

Aanvullende dekkingsmogelijkheden

Opzittenden Schadeverzekering

Een verkeersongeval kan niet alleen schade aanbrengen aan uw motor, maar ook aan uzelf of een bijrijder (in zijspan). Met deze aanvullende dekking verzekert u de personen op de motor voor de gevolgen van het ongeluk. Denk hierbij aan de medische behandeling, misgelopen salaris en aanpassingskosten aan uw woning of auto bij invaliditeit. Ook schade aan kleding of bagage is hieronder meeverzekerd (accessoires aan de motor vallen hier niet onder).

Pechhulp

Met deze dekking kunt u rekenen op een snelle en professionele hulpdienst die 24/7 bereikbaar is bij pech aan uw motor in Nederland én Europa. Deze dekking is kentekengebonden, dus ongeacht wie er op de motor rijdt. Daarnaast kunt u nog extra kiezen voor een vervangende motor en woonplaatsservice. Wanneer u uw motor allrisk heeft verzekerd zit de pechhulp standaard bij uw motorverzekering in voor motoren tot 16 jaar oud.

Verkeersrechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking verzekert u zich van professionele juridische ondersteuning bij verkeersconflicten. Denk bijvoorbeeld aan het terugvragen van schades aan derden, geschillen bij de koop of reparatie van de motor, geschillen over inname van het rij- of kentekenbewijs en bij geschillen in het buitenland.

Accessoires

U heeft de mogelijkheid om de standaard dekking voor accessoires, inclusief telecommunicatie, aan uw motor uit te breiden naar € 2.500 of € 5.000. Bij schade wordt de dagwaarde van uw accessoires vergoed.

Bereken direct uw premie!

Unieke polisvoorwaarden en grenzeloze service.
Unieke verzekering voor motorrijders.

Hoe wordt de hoogte van de premie bepaald?

Met onze handige berekeningstool kunt u eenvoudig berekenen wat u aan premie kwijt zou zijn, wanneer u kiest voor een motorverzekering via Direct Motor Verzekeren. Wellicht vraagt u zich af waarop de hoogte van de premie gebaseerd is. Wel, in de eerste plaats is dit de leeftijd, het model en de waarde van de motor. Vaak geldt, hoe jonger de motor, hoe meer hij waard is en hetzelfde geldt voor exclusieve modellen van dure merken.

Ook het vermogen en het gewicht van de motor spelen hierbij een rol. Daarnaast wordt de premie bepaald op basis van persoonskenmerken, zoals uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat achter uw naam staat en eveneens uw woonplaats. Vanwege deze verschillende factoren die van invloed zijn op de hoogte van de premie, is het lastig om uitspraken te doen over de gemiddelde kosten van een motorverzekering bij ons. U doet er dus verstandig aan om gebruik te maken van de rekentool, voor een persoonlijke indicatie van de beste motorverzekering.

Motorverzekering: meteen afsluiten!

Het verzekeren van uw motor is verplicht vanaf het moment dat het motorvoertuig op uw naam staat. Dus of u er nu meteen mee rijdt of niet: u dient meteen bij aanschaf een verzekering voor uw motor af te sluiten. Een WA-verzekering is hierbij voldoende. U doet er verstandig aan om alvast op zoek te gaan naar een motorverzekering, wanneer u weet welke motor u wilt kopen. Wanneer het moment dan daadwerkelijk daar is, kunt u meteen uw motorverzekering bij ons afsluiten. Online of via een enkel telefoontje: in een oogwenk is het geregeld.